Graftombe - FAQ

Algemeen

Vrijwilligers


Algemeen

Wat is graftombe.nl?

In Nederland loopt al enige tijd een project om begraafplaatsen te indexeren en te fotograferen. De indexen zijn voor iedereen via internet in te zien. Een foto kan daarna eventueel aangevraagd worden. Dit alles wordt gedaan door een aantal vrijwilligers die elk één of meer begraafplaatsen voor hun rekening nemen.

Wat betekent *1?

Wanneer u *1 ziet staan betekent dat, dat de overlijdensdatum vrij recent is. Gegevens van recent overleden personen worden niet weergeven op het openbare gedeelte van graftombe.nl. Om deze gegevens te kunnen bekijken moet u zich registeren

Wat is de namenmonitor?

De namenmonitor is een automatisch systeem waarmee u op de hoogte gehouden kunt worden van namen die op Graftombe.nl geplaatst worden. U kunt een of meer namen opgeven, vervolgens zal u hooguit een keer per week een e-mail krijgen wanneer een, van de door u opgegeven namen, op de website geplaatst is.

Hoe vraag ik een foto aan?

Foto's aanvragen gaat via de op de homepage aangegeven stappen.
Namen aan de aanvraaglijst toevoegen kunt u doen door, bij een naam, te klikken op "Voeg foto toe aan aanvraaglijst". Vervolgens klikt u door naar de lijst of klikt u op Mijn graftombe.nl > aanvraaglijst in het hoofdmenu.
Voor het aanvragen van een foto heeft u een gebruikersaccount nodig.

Wat zijn de kosten voor het aanvragen van een foto?

De foto's worden gratis beschikbaar gesteld. Er zijn dus geen kosten verbonden aan het aanvragen van foto's.

Hoe verwijder ik mijn gebruikersaccount?

Om u account te verwijderen kunt u contact op nemen via het contactformulier. Vraag via dit formulier of wij uw account willen verwijderen.

Vrijwilligers

Wie zijn de vrijwilligers?

Graftombe.nl is niks zonder de vele vrijwilligers. Daarom is Graftombe.nl deze vrijwilligers zeer dankbaar. Wil u weten wie deze vrijwilligers zijn? Kijk dan hier.

Hoe kan ik helpen?

Wanneer u Graftombe.nl wilt helpen, dan heeft Willem Hovinga hiervoor een pakket samengesteld met daarin informatie over hoe u Graftombe.nl kan helpen. Dit pakket is op te vragen via het contactformulier.