1

Onderwerp: Gezocht Leistikow.

Hallo allen,

Emma stuurde mij onderstaand stukje.
Misschien kan iemand haar helpen.

Gr.,
Cor

Ik was voor mijn studie bezig aan een mini autobiographie, en zocht hiervoor wat informatie over mijn familie via internet. mijn vader had mij ooit verteld dat zijn oma russisch was en Leistikow/Leistokow hete, en ik ging op haar naam zoeken samen met de naam van haar man, ene meneer van Wessum. Ook wist ik dat haar familie uit de buurt van Wassenaar kwam, maar later is gaan wonen in limburg, in Vaals. Ik vond op deze website 2 keer een echtpaar onder de namen LeistIkow en van Wessum, en LeistOkow en van Wessum. Wat mij op viel is dat beide heren van wessum de zelfde voorletters hebben (H.J.D) , en dat de ene mevrouw Elisabeth Maria Francisca Leistikow  hete, en de andere mevrouw  Bep Leistokow hete. Wellicht zijn dit dezelfde personen, aangezien mijn vader mij vaak heeft verteld dat zijn  oma Elisabeth hete en dat de ze ook Bep genoemd werd. ook zijn de geboorte data van meer H.J.D. van Wessum (die getrouwd was met Bep Leistokow) niet bekend, maar die van zijn vrouw wel. En dit is bij de andere H.J.D. van Wessum die getrouwd is met Elisabeth Leistikow is het juist andersom, ditmaal zijn zijn gegevens wel bekend maar die van zijn vrouw niet. Verder is het grote verschil tussen deze twee echtparen dat de een in Maastricht Tongersweg begraven is, en het andere echtpaar in Vaals Steffenstr.
Ik vroeg mij dus af of het niet zo kon zijn dat dit dezelfde personen zijn, en dat er misschien een klein misverstand is geweest in het verstrekken van de informatie.
misschien zit ik wel verkeerd, maar ik vond het wel erg frappant dat er twee echtparen rond de zelfde tijd hebben geleefd in Limburg met de namen Elisabet/Bep Leistikow/Leistokow en H.J.D. Van Wessum.

Ik ben benieuwd naar uw reactie!
Met vriendelijke groet
Emma

Re: Gezocht Leistikow.

Hoi Cor en Emma,

Emma zit volledig goed, Henricus en Elisabeth woonden in 1962 toen Henricus overleed, te Maastricht.
Hij werd daar dan ook begraven en op de steen werd de naam van zijn echtgenote vermeld.
Toen Elisabeth in 1969 overleed woonde ze te Vaals en werd daar begraven, met vermelding van wie ze weduwe was.

De heer van Wessum was notaris in Wateringen.

Overlijdensadvertenties zijn bij het CBG op te vragen, zie:

http://cbg.pictura-dp.nl/index.php?opti … vertenties tot 1970, van Wessum&aantal=4&offset=3

ook in het gemeentearchief is nog veel te vinden, zie:

http://denhaag.digitalestamboom.nl/

Groetjes, Maikel

3

Re: Gezocht Leistikow.

http://194.171.109.12/page/150

Via bovenstaande site de persoonkaarten aanvragen van Leistikow en van Wessem .
Evert Smit

4

Re: Gezocht Leistikow.

wie weet waar J M Walle begrven ligt