1 Laatst bewerkt door wheel (04-05-10 13:06:23)

Onderwerp: Genealogie Wielinga

http://www.wielingaonline.nl

Genealogisch onderzoek naar de familie Wielinga uit Sneek, Friesland.

Het verrichten van historisch onderzoek omtrent de familie(naam) Wielinga, Linnebank, Petersen en van den Berg, dat wil zeggen het opsporen van alle families van wie minstens één lid van de familie de betreffende familienaam draagt. Alle "neven en nichten" en echtgenoten inbegrepen, voor zover ten behoeve van het onderzoek wenselijk.
Het genealogisch onderzoek vereist het opstellen van individuele en/of familiefiches die zowel persoonlijke historische gegevens van de overledenen als de niet-historische gegevens van de levende personen betreffen.
Bij dit onderzoek gaat het verder dan het onderzoek in genealogische zin. Familiegezegden, -verhalen, -gebeurtenissen, -adressen etc. maken onderdeel uit van het onderzoek.

De publicatie van gegevens op internet is bedoeld om contact te leggen met collega genealogen en op die manier te komen tot uitwisseling van gegevens. Tevens zal registratie van de gegevens plaatsvinden bij een databank van tenminste één geïndexeerde databank van een genealogische historische documentatiecentrum en/of vereniging. Deze publicatie bevat slechts gegevens van overleden personen. Gegevens van levende personen zullen op internet worden afgeschermd en alleen toegankelijk zijn voor geautoriseerde personen, die zelf als familie voorkomen in het bestand.

Publicatie in geschrift vindt plaats om de gevonden historische en genealogische gegevens vast te leggen voor en beschikbaar te stellen aan het nageslacht. De publicatie van gegevens in geschrift zal plaatsvinden in een losbladig systeem, bestemd voor privé en/of huishoudelijk gebruik. Wanneer besloten wordt tot publicatie in bredere zin, zal dit geschieden conform de wettelijke eisen ten aanzien van privacy.