Onderwerp: grafstenen finsterwolde provincie groningen

Gevonden op de site van binnenlandsbestuur;

De Groningse gemeente Oldambt weet niet wat ze moet doen met vele oude graven op de begraafplaats in het dorp Finsterwolde. De gegevens van duizenden overledenen zijn spoorloos.
Groninger Archieven
De begraafplaats in Finsterwolde kent meer dan 5000 grafstenen. Van hoeveel graven de gegevens ontbreken is niet precies bekend, maar het gaat in ieder geval om een fors deel van de graven. ‘De gemeente is hard bezig de gegevens boven water te halen’, aldus een woordvoerder. ‘Wie weet is er informatie te vinden in de Groninger Archieven of bij de Hervormde Kerk in Finsterwolde. We willen graag weten wie er ligt, en welke rechten en plichten er bij het graf horen’. Want nu is het voor de gemeente vrijwel onmogelijk beslissingen te nemen over bijvoorbeeld het ruimen van graven.

Overdrachten
De gegevens zijn waarschijnlijk zoekgeraakt tijdens verschillende gemeentelijke fusies. Nadat Finsterwolde de begraafplaats over had genomen van de Hervormde Kerk, kwam het dorp na een fusie in 1990 terecht bij de gemeente Reiderland. Inmiddels is die gemeente sinds vorig jaar onderdeel van Oldambt. De woordvoerder vermoedt dat er tijdens deze overdrachten iets fout gegaan is met de administratie.

Ook ik werk, dus ook ik maak fouten! en daar is niets mis mee!