1

(29 reacties, geschreven in Welkom)

Werkt al. Perfect!

2

(29 reacties, geschreven in Welkom)

Ik hoop toch dat dit een grap is. Sorteren op voornaam of geboortedatum is niet meer mogelijk. Erg lastig als je te maken hebt met namen als Jan de Vries en Aaltje Jansen. Over het uiterlijk van de site kun je van mening verschillen. Voor mij is het van groter belang dat de inhoud goed toegankelijk en gebruikersvriendelijk is.

3

(2 reacties, geschreven in Algemeen)

Cor, bedankt voor je reactie. Ik heb het uitgeprobeerd en het is gelukt.

4

(2 reacties, geschreven in Algemeen)

Een behoorlijke tijd geleden stond hier een tip van iemand over het gebruik van bovengenoemde site. Als je naar deze site ging en het gevraagde krantenartikel niet op je beeld verscheen moest je een programma downloaden en dan was het euvel verholpen. Werkte inderdaad prima maar onlangs heb ik een nieuwe computer gekregen en nu heb ik weer geen beeld. Hoe kom ik ook al weer aan dat programma?

Groetjes,
                 Sandra

5

(0 reacties, geschreven in Fouten/aanvullingen op de site)

12-009 Sappemeer oost (Gr) Garrelt H. Schrage 08-04-1883  15-04-1920

Geboortedatum moet zijn 08-04-1863.

6

(8 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Als iemand anders de foto's maakt (voor mij is het wel erg ver weg) dan wil ik de index wel maken. Dus nu zoeken we alleen nog een fotograaf. Wie o wie?

Is er al iets bekend?

9541VA0272 Jantje Klaar 25-03-1917   11-02-2002

Nu raak ik toch enigszins in verwarring. Volgens de index ligt Jantje Klaar begraven in Jipsinghuizen. Volgens de rouwadvertentie die ik in mijn bezit heb heeft de begrafenis op 16 februari 2002 plaatsgevonden op de begraafplaats te Wollinghuizen.

Met welke begraafplaats heb ik hier nu te maken?

9

(6 reacties, geschreven in Aankondigingen)

Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik zal de vlag voor je uithangen.

10

(11 reacties, geschreven in Aankondigingen)

Geniet van je vakantie!

11

(3 reacties, geschreven in Gezocht)

Hallo Wies,

Als je wilt kan ik wel voor je kijken in de Groninger Archieven. Mocht je nog meer willen weten mail me dat. Dan kan ik alles in één keer opzoeken.

Groetjes,
               Sandra

12

(11 reacties, geschreven in Aankondigingen)

Beterschap

13

(5 reacties, geschreven in Gezocht)

Iedereen dank voor de medewerking. Ik kan weer verder.

14

(5 reacties, geschreven in Gezocht)

Wie kan mij helpen? Ik zit vast met mijn speurtocht naar Catharina Oberman. Zij is op 30 oktober 1877 geboren in de gemeente Dantumadeel als tweede kind van Pieter Oberman en Romkje Beintema. Verder ontbreekt van haar ieder duidelijk spoor. In Genlias staat wel een Catharina Oberman die trouwt met een Hendrik Okma maar of dit dezelfde dame is kan ik niet achterhalen.

Bedankt voor de medewerking,
                                              Sandra

15

(10 reacties, geschreven in Gezocht)

Detail resultaat: (Bruidegom)

Bron  Burgerlijke stand - Huwelijk 
Archieflocatie  Tresoar, Frysk Histoarysk en Letterkundich Sintrum 

Algemeen  Toegangnr: 30-37
Inventarisnr: 2058
Gemeente: Tietjerksteradeel
Soort akte: Huwelijksakte
Aktenummer: 54
Datum: 17-05-1913 
Bruidegom Folkert Hendriks Jagersma
Leeftijd: 30
Geboorteplaats: Eestrum 
Bruid Joukje van der Woude
Leeftijd: 28
Geboorteplaats: Leeuwarden 
Vader bruidegom Hendrik Jagersma 
Moeder bruidegom Johanna Pieters Hoeksma 
Vader bruid Tamme Wobbes van der Woude 
Moeder bruid Grietje Boersma

16

(1 reacties, geschreven in Algemeen)

In het Dagblad van het Noorden lees ik net het volgende:

"De Groninger Archieven gaan de gegevens van meer dan 1 miljoen Groningers, dood en levend, toegnkelijk maken via internet. Het gaat om gegevens van de burgerlijke stand vanaf 1811, maar ook de oude doop, - trouw- en begraafboeken van vóór 1811."

Het hele artikel kun je vinden op www.dvhn.nl of gewoon in de krant. De informatie is vanaf volgende week beschikbaar op www.allegroningers.nl.

17

(7 reacties, geschreven in Algemeen)

Ik weet natuurlijk niet of alle geruimde graven in het systeem staan. Maar een aantal van de graven die ik zocht stonden wel in de computer. Toen ik eenmaal bij de desbetreffende grafnummers (waar het tenminste ooit lag) was aangeland was er alleen gras. Geen steen, geen paaltje helemaal niets. Het ging hier om graven van mensen die ongeveer 40 jaar geleden hier begraven zijn. Omdat ik het nogal vreemd vond ben ik in het beheerderskantoor gaan vragen hoe het zat. Daar werd me verteld dat die graven geruimd waren.

18

(7 reacties, geschreven in Algemeen)

Een paar weken geleden ben ik daar geweest. Mijn ervaring is dat er ook graven vermeld staan in de computer die reeds geruimd zijn. En soms is een beetje creatief omgaan met de schrijfwijze van de achternaam aan te bevelen. Invoeren van gegevens blijft ten slotte mensenwerk. Nog een tip. Zoek één graf op en print de plattegrond uit. De volgende graven kun je dan intekenen op hetzelfde papiertje en de verdere gegevens op de achterkant noteren. Dat scheelt weer papier.

19

(2 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Hallo Martin,

Als jij de foto's maakt wil ik de index wel maken.

Groetjes,
               Sandra

20

(9 reacties, geschreven in Vrijwilligers)

Dat er namen in de index ontbreken kan natuurlijk ook omdat de index van de begraafplaats een jaar of langer geleden gemaakt is. Zelf ben ik druk bezig geweest met o.a. de begraafplaats aan het Oosteinde in Blijham. Ongeveer twee jaar geleden was ik hiermee klaar. Binnenkort moet ik er weer langs om de "mutaties" om het zo oneerbiedig te zeggen te fotograferen. De gegevens van de mensen die onlangs hier begraven zijn staan dus niet in de index.