1

(28 reacties, geschreven in Updates)

Een makkelijke manier om de data als open data (of nog beter) Linked Open Data beschikbaar te krijgen. Zo kan Graftombe een echt documentatie bron worden voor andere websites die stambomen maken.

Voor degene die het ook zat zijn om op verschillende website niet gedocumenteerde prive familie bomen te moeten doorzoeken bestaat er al een poos de website https://www.wikitree.com/wiki/Project:N … ds_Portaal. Dit is een wereldwijd project om op een WIKI manier aan 1 stamboom te werken. Er is een zeer actieve groep Nederlanders bezig met zoveel mogelijk goed gedocumenteerde Nederlandse profielen te maken.


We nodigen iedereen uit om bij te dragen!

3

(1 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Hoi,

Ik gebruik beide websites, maar vraag me af waarom er 2 zijn. Tezamen zouden er veel grotere delen van Nederland (en daarbuiten) beschikbaar komen? Is er een reden voor dat er twee organisaties zijn?

4

(50 reacties, geschreven in Genealogie Software)

Na vroeger gewerkt te hebben met Brotherkeeper nu naar het 100% open source project Gramps overgestapt. Ben onder de indruk. Op elk programma is wel wat aan te merken, maar dit is de eerste die tenminste 100% OS onafhankelijk is.
Wat ook erg fijn is, is dat alles netjes gedaan kan worden: alle referenties en verwijzingen kunnen nu eindelijk echt netjes worden gelinked.

Wat ik mis in versie 4 (5 komt er snel aan), is het automatisch checken van namen als je en nieuwe persoon toevoegt. Dat was heel fijn in BK, maar dat programma lijkt niet bijgewerkt te worden.

http://gramps-project.org/