1

(38 reacties, geschreven in Welkom)

Zweistein schreef:

Allemaal loze praat. Voor de komst van internet was het ook perfekt mogelijk om stamboomonderzoek te doen. Waar ´t hier om gaat is dat dierbare overledenen met naam en toenaam voor de hele wereld even online gezet worden. Mijn onlangs veel te jong overleden vader staat er ook op samen met mijn nog levende moeder. Ik vind ´t een grof schandaal dat zoiets gebeurt zonder de directe familie om toestemming te vragen!! En dan nog wel omdat ´n stel genealogen dat goed uitkomt. Wat hebben wij als nabestaanden daarmee te schaften? We hebben mijn vader in alle rust en in besloten kring begraven, een rustoort zou het moeten zijn. Nu staat hij als ´n bezienswaardigheid met z´n zerk op het wereld wijde web. Stamboomonderzoek is prima maar niet op deze manier, heren en dames van Gramtombe.nl. Onetisch en kompleet verwerpelijk. Sterfgevallen en graven zijn familieaangelegenheden en daar hebben jullie je niet mee te bemoeien!


Hallo, heeft u er wel eens bij stilgestaan dat mensen in levenden lijve in heel veel databanken geregistreerd staan? Of men het nu wel of niet wil.
U merkt op dat er toestemming gevraagd dient te worden, als u serieus nadenkt weet u dat dat een onbegonnen zaak is en niet uitvoerbaar. Sterker nog wanneer vrijwilligers toestemming zouden vragen kan dat als respectloos worden gezien.

Wanneer ik uw tekst lees krijg ik de indruk dat u zeer emotioneel bent en misschien zelfs nog met de rouwverwerking bezig bent.
U hoeft niets van mij aan te nemen maar uit RESPECT VOOR U zou ik u willen adviseren deze site even met rust te laten (voor uw bestwil) en wanneer u eraan toe bent (als de pijn van het verlies wat afgenomen is) uw reactie te herzien.

Dat wil niet zeggen dat u op uw reactie terug moet komen of in moet trekken. U heeft het recht uw mening te geven.

Ik wens u heel veel sterkte toe bij het verlies van uw dierbare vader en ben ervan overtuigd dat elke vrijwilliger en beheerder van Graftombe hier achter staat.

Met vriendelijke groet, JanWillem

2

(38 reacties, geschreven in Welkom)

Zweistein schreef:

Als jullie je best deden om het respect te bewaren zouden jullie de nabestaanden om permissie kunnen vragen. Mijn antwoord weet je al!

Een onmogelijke opgave, u weet niet wat u schrijft.
Moeten al die mensen die langs de graven lopen dan ook permissie aan de nabestaanden vragen om naar de steen te mogen kijken?
Kijk en denk eens wat verder dan uw neus lang is. Gegevens worden nu eenmaal geregistreerd en zolang men mensen en namen niet besmeurd met schuttingtaal of erger kan men spreken/schrijven van respect.
U kunt mensen niet verbieden naar een steen te kijken of dat nu op de rustplaats is of digitaal. Digitaal biedt mensen de mogelijkheid om op afstand naar de steen/zerk/rustplaats van een overledene te kunnen kijken.
Al eens bedacht dat een kind dat geëmigreerd is naar een ander land op deze manier toch naar de steen van zijn/haar familielid kan kijken? Door vernieuwingen van de foto's kan de informatie dus heel recent blijven.

Een wijs iemand heeft mij ooit een een gezegde verteld en dat is hier aardig van toepassing;

'Wil men een hond slaan dan kan men altijd wel een stok vinden....'

De letterlijke betekenis van respect;

respect
Uitspraak: rɛˈspɛkt het -woord Zelfst. Naamw. gevoel van bewondering. Synoniem: ontzag. Synoniem: eerbied    `je rustig gedragen op het kerkhof uit respect voor de overledenen`    `iemand met respect behandelen`

Indien u bovenstaande leest dan hebben de beheerders en vrijwilligers dus respect voor de overledenen en is er voor u geen reden tot klagen. En stoort u zich er toch aan waarom kijkt u er dan naar?

Met vriendelijke groet, JanWillem