1

(8 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Hallo Sam en anderen,

Ik las met verbazing dit verhaal. Ik heb namelijk eenzelfde verhaal. Het toeval wil, dat ik ook een broertje heb, geboren en overleden in 1967, die nooit is aangegeven. Hij heeft ongeveer 10 min. geleefd en nog een zogenaamde nooddoop van de arts ontvangen. Omdat er een medische voorgeschiedenis was, die ik jullie verder zal besparen, hebben mijn ouders hem afgestaan aan de wetenschap, zoals ze dat noemen. De gedachte hierbij was dat dit henzelf en andere stellen zou kunnen helpen bij hun kinderwens. Een en ander ging gepaard met de nodige haast en het kindje is toendertijd gecremeerd in het ziekenhuis.
Er is echter nooit aangifte gedaan. Jaren na dato 'knaagt' dit nog steeds aan mijn ouders. Ik heb jaren geleden contact gezocht met de burgerlijke stand, maar kreeg te horen dat dit via het OM en de rechtbank zou moeten lopen. Omdat er verder geen bewijs voorhanden is, anders dan de wetenschap bij enkele familieleden, zag ik verder maar vanaf.
Ik ben daarom blij met de reactie van Margreet, dat het kennelijk tegenwoordig wat makkelijker is geworden. Ik ga daarom toch maar weer een poging wagen om mijn broer op de een of andere manier geregistreerd te krijgen.

Met vriendelijke groet,
Willem