Ach er zijn maar 1607 graven met de naam de Jonge .......

2

(5 reacties, geschreven in Gezocht)

Tehuis aan de Lutkenieuwstraat GRONINGEN ????
Probeer eens kontakt te krijgen met Beno Hofman van OOGTV in Groningen. Hij is de man hier in Groningen die elke week een tvprogramma heeft over de geschiedenis van deze stad. Misschien heeft hij in het verleden al eens iets uitgezocht hierover, want zijn programma's gaan vaak over schilders en architecten uit deze stad. Heb hem ook eens kunnen helpen voor een boek over de geschiedenis van de woonwijk Oosterparkers.

Groeten Jan

3

(14 reacties, geschreven in Aankondigingen)

Ja, ik begrijp eigenlijk het probleem niet. Toen ik zo'n 2 jaar geleden voor het eerst op deze pagina kwam, vond ik het al heel bijzonder dat ik hier zomaar gegevens vanaf kon halen. Toen ik wat later ook foto's ging opvragen, bleek dat ook nog helemaal gratis te zijn!!!!!!! Als ik daar wat voor had moeten betalen, had ik dat volkomen terecht gevonden. Als de bekostiging voor deze pagina niet meer is op te brengen, ook niet door reklame's of vrijwillige bijdragen, dan moet dit volgens mij toch eens overwogen worden. Het gaat tenslotte om het voortbestaan van Graftombe.nl en niet om winst te maken.

Groeten Jan

4

(1 reacties, geschreven in Gezocht)

Kom wel tegen het overlijden van Albertje Tenteboer op 00-00-1827 in Staphorst. In Genlias staat ze ook als Annechien Alberts Tenteboer genoteerd. Ze trouwd op 31-10-1815 in Staphorst met Derk Stevens Schoemaker (geboren op 13-03-1791 in IJhorst, Staphorst). Hij overlijdt op 15-12-1863 in Schoonebeek (Dalen), maar dan is zij al overleden. !!!! Meer kom ik niet tegen, behalve dan een paar kinderen van hun.

5

(1 reacties, geschreven in Algemeen)

Ook gaat het Dagblad (Nieuwsblad) van het Noorden alle kranten vanaf 1750 ofzo, compleet met zoek mogelijkheden op internet zetten. Maar ja, duurt nog wel 1,5 of 2 jaar voordat dit gerealiseerd is. Dit naar aanleiding dat de Leeuwarder Courant dit al met veel succes heeft geplaatst. Al veel gebruik van gemaakt, want de geboorte/overlijdensadvertentie's staan er ook bij.

Groeten Jan.

6

(7 reacties, geschreven in Algemeen)

Sinds kort staat er bij de begraafplaats Selwerderhof (Groningen) buiten bij de ingang een Computerzuil, waar je zelf een naam in kunt typen en dan krijg je een uitdraai met gegevens zoals, volledige naam, geboorte- en overlijdensplaats en datum, getrouwd met, en ook de plaats waar het graf is. Zeer handig....

Groeten Jan