1

(14 reacties, geschreven in Aankondigingen)

Toch is die weerzin tegen reclame onnodig denk ik, via google adsence kan je zelf bepalen hoe netjes of schreeuwerig je de reclame op je site wilt hebben. Tevens zoekt google echt passende reclame bij de onderwerpen die op het forum genoemd worden. Dus echt niet storend of zo. Kijk maar eens op www.familieplein.yourbb.nl (is gratis dus ik krijg geen inkomsten van de reclame). Een familielid van mij heeft ook een forum en die verdient aardig wat aan reclame inkomsten. Dus ik denk echt wel dat het een overweging waard kan zijn, mocht het met donaties niet willen lukken.

2

(49 reacties, geschreven in Genealogie Software)

Tegenwoordig kan men ook met de Family Tree builder van www.myheritage.nl eenvoudig een stamboom opzetten. Ook kan je de Gedcom file im- en exporteren.  Foto's, dokumenten etc. kunnen daar ook op een overzichtelijke manier en eenvoudig geplaatst worden. Als je de stamboom wilt versturen dan verzend je die gewoon naar je eigen pagina daar (die je zelf een naam kan geven). Tevens is er een overeenkomstenknop, die automatisch zoekt of de naam ook in een andere stamboom bij myheritage genoemd wordt.
Tot 1000 namen is het gratis, daarna kan met upgraden tot diverse levels (personen + leden) tegen een geringe betaling.

Ik zelf heb een een website van PhpGedView, en daar vind ik de rapporten niet zo geweldig. Ook het zoeken naar mensen moet via diverse klikken. Bij FTB staan alle personen gewoon in een lijst.

Adfaer heb ik ook gedownload (heb van mezelf stamboom de luxe, maar die is al erg verouderd) die ik als back-up ga gebruiken en die hele overzichtelijke rapporten laat zien.

is volgens de huw. akte bij Genlias 01-09-1776
Detail resultaat: (Bruidegom)

Bron  Burgerlijke stand - Huwelijk 
Archieflocatie  Groninger Archieven 
Algemeen  Gemeente: Scheemda
Soort akte: Huwelijksakte
Aktenummer: 14
Datum: 11-12-1814 
Bruidegom Ubbo Evers Stheeman
Geboortedatum: 01-09-1776
Geboorteplaats: Scheemda 
Bruid Ida Hesse
Geboortedatum: 07-02-1779
Geboorteplaats: Scheemda 
Vader bruidegom Albert Egges Stheeman 
Moeder bruidegom Tjatjen Evers 
Vader bruid Eppo Dries Hesse 
Moeder bruid Tjabina Hesse 
Nadere informatie  beroep bruidegom: notaris; beroep vader bruidegom.: rentenier; beroep vader bruid: rentenier; weduwnaar van Eidina Hesse